Goede test voor Ernst en Sander op circuit van Catalunya

30-03-2016
Tijdens een eendaagse test op het circuit van Catalonië die door de KNMV georganiseerd is hebben Ernst Dubbink en Sander Kroeze veel progressie geboekt en lekker gereden.
 
Op de heenweg liep de bus kapot waardoor het team met grote vertraging aankwam op het 'Circuit de Barcelona Catalunya'. De bus werd de laatste 300 kilometer gesleept door de sleepdienst van de ANWB. Gelukkig had het team een dag extra gepland voor vertrek waardoor er wel op tijd gestart kon worden aan de training.
 
Op maandagmorgen 29 maart ging de baan open om 9 uur. Door het verzetten van de tijd was dit nog aan de vroege kant en was te merken dat het asfalt nog erg koud was. Hierdoor konden de banden niet goed op temperatuur komen en was er zichtbaar schade aan de banden. In de tweede sessie was het asfalt lekker warm en gingen de rondetijden omlaag. De coureurs merkten dat er weinig grip was aan de voorkant, waarna de vering werd bijgesteld. De voorkant werd wat omlaag gezet en het gevoel met de motor werd beter. Ook kregen Ernst en Sander meer grip in de bochten waardoor harder kon worden ingestuurd. Ook het uit accelereren ging beter. Door het verlagen van de voorkant en de andere tandwielen sleet de achterband van Sander wat sneller waarna ook de achtervering nog iets werd bijgesteld. Hierdoor gingen de rondetijden nog verder naar beneden tot een 1:57.9 voor Ernst en een 1:58.2 voor Sander. Ernst heeft ’s middags een racesimulatie verreden en Sander heeft zich gefocust op het rijden van lijnen en consistentie van de rondetijden.
 
Coureur Ernst Dubbink, NEC Moto3 Open: “Nadat de bus kapot ging moesten we veel regelen en was het onze eerste prioriteit om op tijd op het circuit aan te komen. Dit is gelukkig goed gekomen en we hebben een zeer goede training gehad. De maandagmorgen hebben we gebruikt om de motor nog wat bij te stellen en om de baan te leren kennen. ’s Middags heb ik een racesimulatie gereden van 16 ronden en de motor voelt echt goed aan. In totaal heb ik maandag ongeveer 330 kilometer gereden en ga met een goed gevoel naar Silverstone voor de eerste NEC wedstrijd. Enige punt is nog dat de bus nog in Spanje staat, en de motoren en al het gereedschap daar dus ook nog is. We moeten nog bekijken hoe we dit op tijd terug hebben voor de race in Silverstone, maar we gaan er van uit dat we de eerste wedstrijd van dit seizoen gewoon rijden.”
 
sander barcelona
 
Sander Kroeze, Coureur NEC Moto3 Standard: “Op maandagmorgen was de start door het koude asfalt wat lastig, maar al snel kwam het circuit van Catalunya op temperatuur en konden we harder gaan rijden. De rondetijden gingen omlaag en de gevoel met de motor werd nog verder versterkt. Ik heb het volle vertrouwen in mijn Moto3 Standard Honda en kan er echt goed mee rijden. Nadat we de voorkant nog wat lieten zakken en we met andere tandwielen zijn gaan rijden werd dit gevoel alleen maar beter. Hij stuurt makkelijker in waardoor mijn bochtensnelheid verder omhoog ging. De motor is echt goed dankzij Ernst Dubbink Eveno Racing. Donderdag ben ik opnieuw in Spanje voor mijn eerste training met de MotoGP Red Bull Rookies Cup en deze training helpt daar zeker bij. Ik ga met veel vertrouwen mijn nieuwe avontuur tegemoet en heb er erg veel zin in.”