Jeffrey Buis wint race 2 op zondag!

02-10-2017

Jeffrey wint wedstrijd, Ernst derde in kampioenschap

In het weekend van 29 september tot en met 1 oktober reden Ernst en Jeffrey hun laatste twee wedstrijden van het jaar. Ernst en Jeffrey reden wederom apart van elkaar, bij de Standaard en GP klasse van de British Superbikes Moto3 in.  Op vrijdag werden twee vrije trainingen verreden, op zaterdag een kwalificatie en de eerste wedstrijd. Op zondag een warming up en voor beide coureurs de tweede, en laatste wedstrijd van het seizoen 

In de eerste vrije training heeft Ernst het gevoel opgedaan en de baan verkend. Jeffrey’s training was later op de dag en wilde gelijk een goed tempo oppakken voor de rest van het weekend. Hij kon aanhaken bij de snelle jongens en kon goed meekomen.
 
In de tweede vrije training van Ernst wilde hij zien mee te komen met de snellere motoren van de Britse Moto3GP klasse. Ernst kon net geen slipstream pakken en maakte hier en daar een foutje.
Jeffrey’s tweede training ging verloren doordat iedereen gelijk bij groen licht de baan op ging en er veel verkeer was. De sessie werd voortijdig met een rode vlag beëindigd.
 
In de kwalificatie kwam Ernst goed in zijn ritme en reed zijn eigen ronden. Hij wist ondanks de natte plekken de veertiende plaats op de grid te pakken.
Jeffrey reed eveneens een sterke kwalificatie. Hij ging gelijk de baan op, want het was nog droog, terwijl het elk moment kon gaan regenen. Jeffrey stond zelfs tijdelijk op pole en pakte uiteindelijk de zevende startpositie.
 
Tijdens de eerste wedstrijden regende het en Ernst werd in de eerste bocht buiten de baan gedwongen. Na de eerste ronde kwam Ernst als 19e door. Ernst bleef goed gefocust en pakte ronde voor ronde plaatsen terug. Wel was hij de aansluiting met de kopgroep kwijt, waardoor Ernst als twaalfde finishte en daarmee vierde in zijn klasse werd.
 
Jeffreys wedstrijd werd eveneens in de regen verreden. Jeffrey kende een goede start en kwam na de eerste ronde door als zevende. Door crashes wist hij op te schuiven naar een vijfde plaats. Hij vocht om de derde plaats, maar helaas was zijn concurrent sneller en ging hem voorbij. Jeffrey kreeg daarmee de vierde plaats toebedeeld. Deze kon hij veilig vasthouden tot de finish en pakte hiermee zijn beste resultaat van dit seizoen. Tot nog toe…
 
In de tweede wedstrijd kreeg Ernst in de opwarmronde problemen met zijn voorvering. Hij wist desondanks toch een goede start te maken, maar moest in de eerste ronde al de race opgeven door technische mankementen. Jeffrey kende daarentegen zijn beste wedstrijd van het seizoen.
 
Jeffrey startte vanaf de tiende plaats en kende een goede start.  Na de eerste ronde kwam Jeffrey als achtste door en was de aansluiting met de kop een beetje kwijt. Hij focuste sterk en reed zijn eigen wedstrijd. Hierdoor wist hij het gat dicht te rijden en ook snel de plekken zeven en zes over te nemen. Vastbesloten om op te rukken vocht Jeffrey door en wist al snel op de vierde plek terecht te komen. Jeffrey reed zelfs de snelste ronde van de wedstrijd en stootte door naar de tweede plaats. Met nog twee ronden te gaan nam Jeffrey de leiding over en kwam daarmee in gevecht, want zijn tegenstander gaf zich niet zomaar gewonnen. In de Geert Timmer wist Jeffrey in te lopen terwijl zijn tegenstander binnendoor ging, over de verboden groene vlakken. Jeffrey finishte daardoor als tweede. Nadat Jeffrey zijn motor in de pitstraat had gezet werd duidelijk dat zijn tegenstander een penalty van 0,5 seconde had gekregen. Hiermee wist Jeffrey zijn eerste podium én zijn eerste winst te boeken van dit seizoen!
 
Jeffrey Buis: “Aan het begin van het seizoen had ik met Ernst afgesproken dat ons doel zou zijn dat ik dit jaar minimaal 1 podium zou pakken. Zaterdag was ik er heel dicht bij met mijn vierde plaats, wat mijn beste prestatie tot nu toe was. Ik had niet durven dromen om op het podium te komen, want de concurrentie is echt sterk in deze klasse. Dat ik het seizoen afsluit met niet alleen een podium, maar zelfs met de winst is geweldig. Ik wil Ernst, Ernst Dubbink Eveno Racing en alle sponsoren hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze overwinning.”