Raceverslag Kas Beekmans

29-04-2019

 

 

Beekmans maakt met Ernst Dubbink Eveno Racing positieve stappen in Valencia  

Kas Beekmans heeft een goed weekend achter de rug in Valencia. De coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing wist zich netjes te kwalificeren voor de hoofdraces van de European Talent Cup op het Circuit Ricardo Tormo. Kas reed een sterke eerste race waarbij hij vocht in een grote groep aan de rand van de top-twintig. In de tweede race wilde het minder goed lukken voor de 14-jarige coureur uit Boxtel.  

Ernst Dubbink Eveno Racing kwam in het weekend van 25 t/m 28 april in actie op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia voor de tweede ronde van de European Talent Cup van het Spaanse CEV kampioenschap. Naast vaste coureur Kas Beekmans was ook Justin Fokkert weer van de partij, die door het team technisch wordt ondersteund. De vrije trainingen verliepen eigenlijk erg goed en Kas wist stappen voorwaarts te maken ten opzichte van het eerste raceweekend in het Portugese Estoril. Ernst Dubbink Eveno Racing gebruikte deze trainingsdagen ook om met Kas te werken aan zijn rijlijnen op de baan in combinatie met het uitlezen van de data.

In de European Talent Cup bestaat het deelnemersveld uit 63 rijders, waarvan 38 coureurs zich plaatsen voor de hoofdraces. De overige rijders moeten van start in de Serie2-wedstrijd. Voor Kas was het in Estoril net niet gelukt om zich te kwalificeren bij de eerste 38, dit was dus ook het belangrijkste doel in Valencia. Hiervoor moest Kas bij de eerste 19 zien te eindigen van zijn groep. Halverwege de eerste kwalificatie kwam Kas ten val, waarbij hij zelf ongedeerd bleef. Kas eindigde de training op plaats 21. Het zou er dus om gaan spannen in de tweede kwalificatie. De 14-jarige coureur wist zich goed te verbeteren in deze sessie, waardoor hij als zeventiende van zijn groep eindigde in de gecombineerde uitslag.

Het team was dan ook zeer tevreden dat Kas zich wist te plaatsen in dit veld voor de twee hoofdraces. De eerste race van de dag verliep zeer positief. Kas had vooraf met het team zich als doel gesteld om een aantal posities goed te maken ten opzichte van zijn startplek en dat lukte uitstekend. Kas reed goede rondetijden en kon mee met de groep die streed voor plaats 21. Kas finishte uiteindelijk als 27e. In de tweede race had Kas opnieuw een goede start, maar deze keer wilde het minder goed lukken. Kas had niet het juiste gevoel met de motor. Het lukte hem niet om hetzelfde te brengen als in de eerste wedstrijd en Kas eindigde als 32e. Justin Fokkert kwam uit in de Serie2-wedstrijd en kwam in deze race als 15e over de finish.

Kas Beekmans: ‘Het ging vanaf de eerste trainingsdag goed in Valencia. Ik heb veel geleerd en progressie gemaakt op de motor. De samenwerking met het team ging super. In de eerste race kon ik mee met een hele grote groep. Mijn rondetijden waren goed, al maakte ik nog wel wat kleine foutjes. Hierdoor moest ik een aantal keer een klein gat dichtrijden, maar dit lukte mij telkens. Ik was erg tevreden over deze wedstrijd en begon daardoor ook met een goed gevoel aan de tweede race. Mijn start was weer goed, maar daarna miste ik het juiste gevoel met de motor en kwam ik een aantal keer bijna ten val. Dit was geen goede race, maar al met al ben ik erg tevreden over dit weekend en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden!’

De volgende race voor Ernst Dubbink Eveno Racing is in het weekend van 31 t/m 2 juni in de Alpe Adria Cup op het TT Circuit Assen. De volgende race van de European Talent Cup is zondag 9 juni op het circuit van Catalunya.

 

Met vriendelijke groet,      

Ernst Dubbink Eveno Racing