KNMV Voorjaarstraining Cartagena

01-04-2014

Zondagochtend vertrokken Ernst, Robert en Jan met de bus richting het Spaanse Cartagena. Walid en Henk vlogen er dinsdag achteraan in verband met nog een latere training voor Walid bij de Red Bull Rookies. Maandagavond reed de teambus de paddock op, bij aankomst regende het en stond er een straffe wind. Gelukkig waren de weerspellingen goed, elke dag zou het weer iets beter worden.

Woensdagochtend, tijdens de eerste trainingsdag, was er weinig actie op het natte asfalt. Rond de middag was de baan opgedroogd en vertrok Ernst als eerste op de nieuwe moto3 van Walid om te kijken of alles klopte. Tijdens de volgende sessie vertrokken beide coureurs op hun eigen motoren. Voor Walid was het zijn eerste kennismaking met een moto3 machine. Hij ging direct goed rond maar moest nog wel wat wennen aan zijn racehouding tijdens het op- en terugschakelen. 

Donderdagochtend scheen de zon, maar er stond wel een sterke wind waardoor het tijdens de eerste sessie erg verradelijk was op de baan. Ernst ging steeds beter rond en wist zijn ritme na de winterstop weer snel op te pakken, ook Walid ging ronde op ronde sneller. Hoewel er duidelijk was afgesproken dat het niet om de rondetijden ging, wilde Walid alleen maar sneller en sneller. We legden de nadruk op een betere houding waardoor het schakelen ook soepeler ging. Hij maakte nog wel een klein remfoutje hierdoor moest hij noodgedwongen het grind opzoeken. Ernst stapte er met een highsider wat harder af, waardoor de heren monteurs ook aan het werk konden. Gelukkig bleef het bij de materiële schade.  

Vrijdag was de mooiste dag, wat het weer betreft. Het was ‘s morgen al aangenaam warm en er stond weinig wind. Ernst wist zijn rondetijden van de donderdag niet meer aan te scherpen, Walid wist daarentegen wel zijn tijd te verbeteren.  De training werd door Walid afgesloten met een aantal proefstartjes aan het eind van de pitstraat.

Ernst:
“Na ruim een half jaar niet op de motor te hebben gezeten was het wel even wennen. Tijdens de tweede dag ging ik al vrij snel lekker rond, na een flinke highsider baalde ik ervan dat ik op de vrijdag mijn rondetijd niet meer verbeterde. Ondanks dat kijk ik terug op aantal goede trainingsdagen. De kop is eraf!”

Walid:
“Het was erg leuk om voor het eerst op een echte moto3 te rijden! De motor stuurt beter en loopt ook nog eens een stuk sneller dan de Moriwaki! Het gaafste was het glijden van het achterwiel als ik op het gas ging. Momenteel ben ik nog in Spanje voor de eerste training met de Red Bull Rookies”

We kijken als team terug op een geslaagde voorjaarstraining. De coureurs hebben veel kilometers kunnen maken en we maken ons, als team, nu klaar voor de teampresentatie die zal plaatsvinden op zaterdag 11 april.
Deze vindt plaats in Café ’n Tip te Daarle en zal rond 20:30uur beginnen. Iedereen is natuurlijk van harte welkom.