Oschersleben Endurance World Cup

24-05-2017

Van vrijdag 19 t/m zondag 21 mei werd op het circuit van Oschersleben het endurance wereldkampioenschap verreden. Het ADAC NEC Moto3 kampioenschap reed hier in het bijprogramma hun tweede en derde wedstrijd van het seizoen. 

Op vrijdag werd een vrije training en de eerste kwalificatie verreden. Ernst kreeg een goed gevoel en was klaar voor de eerste kwalificatie. Jeffrey kreeg door de training heen ook een goed gevoel en kon een goede racelijn vinden.
In de eerste kwalificatie kon Ernst niet lekker in zijn ritme komen. Hij klokte dan ook een 11e tijd. Jeffrey kon in de eerste kwalificatie geen aansluiting vinden met de toppers en miste daardoor de kans om voorin te kwalificeren. Hij zette de elfde tijd neer.

In de tweede kwalificatie, die op zaterdag werd verreden, ging het voor Ernst een stuk beter. Hij focuste meer op de bochtensnelheid en kon zijn tijd aanscherpen. En schoof hiermee naar een vierde plaats op de grid. Jeffrey verbeterde ook zijn tijd, maar dat deed zijn concurrentie ook. Hij kwalificeerde als dertiende in de standaard klasse en stond als 20e op de gecombineerde grid.

In de eerste wedstrijd kenden Ernst en Jeffrey allebei een goede start. Ernst dook als derde de eerste bocht in, maar na vier bochten kwam de vierde man hem voorbij. Ernst kon een tijdje aansluiting houden met de top 3, maar moest na 8 ronden lossen om veilig aan de finish te komen. Ernst koos ervoor om de wedstrijd veilig uit te rijden en werd vierde.
Jeffrey maakte een goede start maar kwam in de eerste bocht in het gedrang en miste daardoor de aansluiting met de kopgroep. In de tweede ronde wist Jeffrey een plek te pakken, maar moest deze een ronde later opgeven. De rijder voor hem reed een rare lijn in de negende ronde, hierdoor moest Jeffrey uitwijken en verloor de voorkant. Hiermee kwam Jeffreys wedstrijd voortijdig ten einde.

Ernst kon wederom een goede start maken in de tweede race, al moest hij de eerste ronden wel meer zoeken naar grip. Ernst wist de vijfde plaats te behouden en reed een stabiele wedstrijd. Ernst wilde wat aanzetten, maar ging er in de vierde ronde met een highsider af. Hierdoor was zijn wedstrijd voortijdig voorbij.

In Jeffreys tweede race had hij een goede start en had na de eerste ronde al acht plaatsen gewonnen. In de eerste vijf ronden zou hij maar liefst 13 plaatsen stijgen. De motor stuiterde erg en Jeffrey kon niet lekker in zijn ritme komen waardoor hij het tempo niet vol kon houden. Hij verloor uiteindelijk 2 plaatsen en reed veilig de wedstrijd uit, om niet onderuit te gaan. Jeffrey finishte als elfde in de standaard klasse.

Het team maakt zich nu klaar om te vertrekken richting Engeland. Hier word komend weekend tijdens de WSBK op Donington de volgende race verreden.