Raceverslag Leon Stolte

21-05-2019

 

eveno logo pdf -page-001.jpg

 

 

Hallo sponsoren en belangstellenden,

 

Afgelopen weekend was de 3e OW-cup al weer in Assen. Helaas had ik de vrijdag dus examens en kon ik die dag niet trainen op Assen. Dit nekte mij zaterdag eerlijk gezegd ook in de eerste kwalificatie waardoor het rijden nog niet soepel genoeg ging en de rondetijden ook niet super waren. De tweede kwalificatie ging allicht beter, ik wist weer de tijden te rijden die ik voorheen ook reed op Assen en ik zat ook al weer wat lekkerder op de motor.

De wedstrijd verliep niet zoals ik wilde, de start was matig en ik kon de eerste paar rondes nog bij de kopman van de 300cc aansluiten maar doordat ik moeite had met het inhalen van een 600cc coureur verloor ik de aansluiting. Wel heb ik nog een pr gezet, maar meer leek er ook helaas niet in te zitten. Gelukkig waren er een paar uit het team die er beter kijk op hebben en die zagen dat mijn motor niet genoeg op z'n kop stond waardoor kort afdraaien ook erg lastig was. Het voelde alsof de motor in de bocht alleen maar naar buiten wilde wijken. Dit probleem gaan we oplossen door de motor van achter hoger op te zetten.

 

De eerst volgende wedstrijd waaraan ik mag mee doen is het Alpe Adria International Championship in Assen, hierbij rij ik in de 300cc klasse met een behoorlijk sterk deelnemers veld. (31 mei t/m 2 juni).

 

De vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni mag ik  mij proberen te kwalificeren om de rest van het weekend deel te kunnen nemen aan de wedstrijden.

 

De eerst volgende OW-cup zal 7/8 Juni zijn op Assen.

 

Groet, 

 

Leon Stolte #34