raceverslag Leon Stolte

03-06-2019

 

Afgelopen weekend weekend had ik een wedstrijd van het Alpe Adria International motorcycle championship in Assen (dit kampioenschap is richting t Europees niveau ). Ik reed mee in de 300cc klasse die erg vol zat, gelukkig kwam ik de vrijdag bij de vrije trainingen al lekker in mijn ritme en verbeterde ik constant mijn tijden. De zaterdag ochtend was de kwalificatie, ik moest echt aan de bak om me te kwalificeren en dit lukte me ook!

De eerste wedstrijd verliep lekker, ik verbeterde weer mijn tijden en zat ik een groepje van 4 rijders wat constant stuivertje wisselen was. Erg mooie gevechten heb ik deze wedstrijd gehad en de wedstrijd dus ook met een positief gevoel afgesloten.

De tweede wedstrijd was ik goed weg met de start alleen zat ik ietsje mis met schakelen, gelukkig kostte me dit niet al te veel tijd. Weer zat ik de hele wedstrijd met 3 andere rijders in gevecht, helaas kwam er 2 rondes voor tijd een rooie vlag doordat er iemand gecrasht was waarbij te veel rotzooi op de baan lag..

Toch wist ik weer mijn tijden een stuk te verbeteren! En vergeleken vorige OW-cup heb ik mijn snelste rondetijd op de 300cc met ruim 4 seconden verbeterd!

 Aankomend weekend is de 4e ONK OW-cup in Assen waar ik zeker bij zal zijn. De vrijdag zal ik 5 trainingssessies rijden en zaterdag twee kwalificaties en een wedstrijd.

 De eerste kwalificatie zaterdag zal om 9.50 beginnen, de tweede kwalificatie om 12.05 en de wedstrijd gaat om 15.40 van start.

 Er is gratis entree voor zowel tribunes als de paddock en de koeken & koffie zullen uiteraard weer klaar staan bij de tent van Start Racing Nieuwleusen vooraan op de paddock. Dus wie weet tot komend weekend!

 

Groet,

 

Leon Stolte #34