Red Bull MotoGP Rookies test Sander Kroeze

05-04-2016

Van donderdag 31 maart tot en met 4 april organiseerde de Red Bull MotoGP Rookies Cup de eerste training en kennismaking op het Circuito De Jerez de la Frontera in Spanje. Op de donderdag begon het weekend met een kennismaking, het ontvangen van de pakken en helmen en de eerste proefzit op de motor inclusief fotoshoot.

Op vrijdagmorgen gingen de motoren voor het eerst de baan op en konden de rijders wennen aan de vernieuwde Red Bull KTM Moto3 motoren. Na de eerste ochtendsessie werden de vering en de remmen wat aangepast voor meer stabiliteit en betere remprestaties. Daarnaast werden de handlebars, versnellingspook en remhendels nog wat bijgesteld voor een betere rijpositie.

sander_rbr_test_jerez_2.jpg

 de gearing worden door Red Bull KTM 2 opties beschikbaar gesteld: 1 afstelling die meer gericht is op acceleratie en een optie met een iets langere gearing voor meer topsnelheid. Na de eerste ervaring met de Red Bull KTM werd gekozen voor de langere gearing omdat de motor op het rechte stuk in de toerenbegrenzer vloog en topsnelheid te kort kwam. Door de verbeterde remafstellingen en vering kon Sander ook in de bochten toch het tempo hoog houden en goed meekomen. Sander reed lekker en kon het trainingstempo van de al ervaren rijders goed bijhouden.

In de een na laatste sessie begon de achterkant echter grip te verliezen waardoor Sander in bocht 3 onderuit ging. Hierbij blesseerde hij zijn linker enkel en linker pink. Na controle in het ziekenhuis bleek niets gebroken te zijn, maar werd er wel een negatief advies gegeven om zaterdag te gaan rijden. Op maandag was er wederom een trainingsdag. Echter is Sanderzondagavond huiswaarts gekeerd om op maandag een controle te ondergaan in het ziekenhuis. Ook hieruit bleek dat er niets is gebroken, en dat de enkel alleen is verstuikt. Het advies voor de Northern Europe Cup race komend weekend in Silverstone klinkt positief en de artsen hebben dan ook groen licht gegeven om deel te nemen aan de openingsrace van het NEC kampioenschap.

Sander Kroeze: “De Red Bull KTM is agressiever dan de Honda waarmee ik rijdt in het NEC Moto3 Standard kampioenschap. De KTM accelereert sneller en is wat onverwachter. Als de achterkant komt, dan komt ie in 1 keer en zonder waarschuwing. Daarnaast stuurt hij wel heel goed en heb ik met veel plezier gereden. Ondanks mijn crash heb ik veel geleerd en zie ik erg uit naar het volgende Red Bull MotoGP Rookies Cup weekend. Dankzij het Alpinestars pak en de Schubert helm valt de schade erg mee en kan ik komend weekend in Silverstone rijden. Daarnaast ben ik ook Ernst Dubbink Eveno Racing dankbaar. Ondanks dat de bus kapot was en dat deze maandag pas met de NEC motoren terug was in Nederland presteren zij het toch om alles op tijd klaar te krijgen voor de NEC wedstrijd in Silverstone en kunnen we gewoon aan de start staan.”