Red Bull MotoGP rookies test Walid Soppe

05-04-2016

Van donderdag 31 maart tot en met maandag 4 april stond de jaarlijkse Red Bull MotoGP Rookies Cup test op het programma. Tijdens de testdagen worden er namens Red Bull veel promotiefoto’s en video’s gemaakt voor het kampioenschap maar de meeste tijd ging uit naar het testwerk. Op vrijdag en zaterdag werden er vele kilometers afgelegd en kregen de coureurs de kans om zichzelf en de motor optimaal voor te bereiden op de eerste race.

Van Barcelona naar Jerez
Direct vanuit Barcelona, waar een privé test van het Dutch Racing Team op het programma stond, vlogen de heren naar Jerez. Hier vond van donderdag 31 maart t/m maandag 4 april de jaarlijkse voorjaarstest van de Red Bull MotoGP Rookies Cup plaats. Tijdens deze dagen worden er veel foto’s en video’s gemaakt ter promotie van de klasse maar de nadruk ligt vooral op het maken van de nodige kilometers.

Veel tijd voor promotie doeleinden
Voorafgaand aan de test was er een kennismaking met de nieuwe coureurs en op de donderdag werd de teamkleding uitgedeeld. Daarnaast werden de pakken gepast en konden de nieuwe helmen voor het eerst in handen genomen worden. Schuberth is officieel partner geworden van de Red Bull MotoGP Rookies Cup dus dit jaar krijgen alle Rookies een Schuberth helm. Walid blijft in het Junior WK Moto3 gewoon met de vertrouwde SHOEI helm rijden. Nadat iedereen alles ontvangen had was het tijd voor de eerste fotoshoots. De dag was er perfect voor. Een stralende zon en strak blauwe lucht vormden het decor.

walid_jerez_test_2016.jpg

Walid gehele weekend in top-5
Op vrijdag was het dan zover, de KTM kon uit de pitbox voor de eerste kilometers van het seizoen. Na afgelopen seizoen met nummer 37 te hebben gereden, de Tsjech Gbelec had al nummer dertien, staat Walid in 2016 met zijn eigen nummer dertien aan de start. De vrijdag verliep erg goed, Walid liet zich constant voorin zien.In de ochtend kwam hij geregeld binnen om te werken aan de afstelling en heel gericht ging hij te werk. In de middag wist hij zijn tijd steeds te verbeteren en uiteindelijk resulteerde dit op het eind van de dag in een derde positie met een tijd van 1.50.542. Alleen de Japanner Sasaki en Spanjaard Fernandez bleven hem voor.

Mooie strijd in racesimulatie
De zaterdag was weer een dag die volledig gebruikt werd voor het testen. In de middag vond er een racesimulatie plaats. Voornamelijk voor de nieuwe jongens een belangrijk leermoment omdat hier o.a. de startprocedure aan bod komt. Walid kon zich mengen in een mooie groep van zeven man. Onder andere Sasaki en Fernandez, de nummer een en twee van vrijdag zaten hierin. Beide coureurs wisten in 2015 al meerdere podiumplaatsen te behalen. Na een 15 ronden durende race eindigde Walid uiteindelijk op een zeer verdienstelijke vierde plaats. Op zondag werd er niet gereden i.v.m. de weersomstandigheden. Voornamelijk in de middag waren er veel buien.

Maandag valt deels in het water
Op maandagochtend werd besloten om nog een paar sessies te rijden. Echter begon het gedurende die dag steeds harder te waaien en te regenen. Walid begon wederom sterk en was tevreden. Na een paar keer naar buiten te zijn geweest vond Walid het goed zo en besloot een punt achter de test te zetten een geen verdere risico’s te nemen. Hierna kwamen nog twee rijders onder de tijd van de Coevorder coureur door en sloot Walid de ochtend als derde af. Al met al zeer tevreden en een nuttige test gebleken. Walid is op de goede weg en kijkt erg uit naar de de eerste race van de Red Bull Rookies Cup op 22-24 april, eveneens op het circuit van Jerez.