Red Bull Rookies Aragon

29-09-2015

Lastig weekend in Aragon

Het laatste weekend van september stonden de laatste 2 red Bull Rookies races op het programma. Ditmaal waren ze te gast op het circuit van Aragon (Spanje)

Voor alle jongens de laatste keer om te laten zien wat ze in huis hadden en tevens een spannend weekend want dit weekend werd ook bekend gemaakt wie mocht blijven in de cup en wie eruit ging.

Na een moeizame kwalificatie waarin Walid niet het juiste groepje kon vinden en geruime tijd alleen reed moest de Coevorder coureur starten vanaf een achttiende positie.

Race 1:

Walid maakte een goede start, echter knijpt de eerste bocht behoorlijk af en is het moeilijk om daar in te halen bij de eerste bocht. De eerste ronde kwam hij dan ook door op dezelfde positie als waar hij van gestart was. In de vierde ronde crashte vlak voor Walid de Tsjech Gbelec en de Kroaat Vugrinec. Walid kon de twee ternauwernood ontwijken en kwam met de schrik vrij. Voor hem ontstond daardoor wel een gat van ongeveer anderhalf seconde. Een paar bochten later ging het wederom mis. Dit keer meer vooraan het veld. De Spanjaard Aleix Viu maakte een highsider vlak voor het opkomen van het meer dan een kilometer tellende rechte stuk achterop het circuit. De achteropkomende Boulom, Leraci en kampioen Bendsneyder konden hem niet meer ontwijken en crashten. Viu bleef op het asfalt liggen en de wedstrijdleiding greep in en toonde de rode vlag. Inmiddels is bekend dat Viu o.a. zijn bekken heeft gebroken.

De startopstelling van de tien ronden tellende herstart bleef dezelfde als de oorspronkelijke startopstelling. Wederom kwam Walid goed uit de startblokken. De Drent kwam bij Yurchenko te zitten en samen reden ze naar een groepje van drie toe en werd het samengevoegd tot een groep van vijf dat vocht voor positie negen bestaande uit Schotman, Casadei, Gbelec (die ook mocht herstarten ondanks zijn crash), Yurchenko en Walid. Al gauw reed walid zich naar voren in het groepje en reed hij een paar ronden op een negende plaats. In de laatste ronde maakte hij een klein foutje en kwam Schotman onderdoor. In een poging om te counteren raakte Walid de achterkant van Schotman en crashte hij onfortuinlijk. Gbelec was spekkoper van het gezelschap en finishte negende. Door het akkefietje verloren Schotman en Casadei hun plaatsen aan de twee achtervolgers Pulkkinen en Bonoli.

Walid werd voor de zekerheid naar het Medical Centre gebracht. Hij had behoorlijk last van zijn knie maar gelukkig was er niets ernstigs aan de hand.

Race 2:

Voor de race moest Walid zich eerst bij het Medical centre melden, om te zien of hij fit genoeg was om aan race 2 deel te nemen. Ondanks dat hij toch flink last had van zn knie kreeg hij gelukkig toch groen licht.

Na een redelijke start kreeg Walid vanaf de 2e ronde al steeds meer last van z'n knie. Hij kwam langzaam naar voren maar moest al snel terrein prijsgeven. Toen ze hem ook nog eens tegen z'n geblesseerde knie aanreden werd het helemaal zwaar en besloot Walid op safe te gaan en de race uit te rijden zonder risico's te nemen.

Hij finishte de laatste race op een 21e positie. Niet de plek waar hij zelf op gehoopt had maar met de gegeven omstandigheden zat er niet meer in.

Ondanks de mindere resultaten toch blij naar huis:

Op zondagmorgen kreeg Walid van de leiding van de Red Bull MotoGP Rookies Cup te horen dat hij ook volgend jaar er weer bij is! Maatje Robert Schotman kreeg helaas te horen dat er voor hem volgend jaar geen plek meer is.
Kampioen Bo Bendschneyder zal de overstap maken naar de Moto3 in het KTM fabrieksteam van Aki Ajo, een super resultaat waar Bo, het Dutch racing team, de KNMV en iedereen eromheen met recht trots op kunnen zijn. Hij is de eerste van zijn lichting die de stap van Molenaar NSF 100, Moriwaki, Red Bull Rookies naar Moto3 maakt en daardoor een voorbeeld voor vele jonge Nederlandse talenten.