Sander Kroeze niet in selectie Red Bull Rookies Cup 2017

29-09-2016

Na een goed weekend op Motorland Aragón waar de laatste twee wedstrijden in de Red Bull MotoGP Rookies Cup werden verreden kreeg Sander ’s avonds te horen dat er voor hem geen plek is in de selectie van volgend jaar.

Sander kwam begin dit jaar tot eigen verrassing toch in aanmerking voor een zitje in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Daarnaast was al een contract getekend bij Ernst Dubbink Eveno Racing waar Sander in het ADAC NEC Moto3 kampioenschap in de standaard klasse uitkomt.

Sander kende een moeilijke start van het seizoen, doordat hij in de eerste races de finish niet wist te bereiken. In de races erna, op Assen, wist hij op de race van zondag twee punten te pakken.
De rest van het seizoen heeft Sander alle wedstrijden uitgereden, echter buiten de punten.
Maar in de punten finishen wat een bonusdoelstelling dit jaar. Het doel was van dit eerste jaar Red Bull Rookies om te leren. En dat heeft Sander gedaan. Hij heeft veel geleerd over het benaderen van bochten, aanremmen en racen in het algemeen. De trainers van de Red Bull Rookies Cup geven veel inzicht in het racen en letten zelfs op de kleinste details om meer uit de rondes te halen. Sander is vooral sterk op uithoudingsvermogen. Waar anderen in de races en trainingen aan het einde van de sessies afzakken en de rondetijden langer worden, weet Sander op de tijden van het begin van de sessie te blijven en hier zelfs soms nog onder te duiken. Het starten van de wedstrijden ging helaas minder. Hierdoor verloor Sander veel tijd in de openingsfases, die hij daarna wel weer wist goed te maken. Daardoor finishte Sander vaak tussen de zestiende en twintigste plaats, net buiten de punten. Al met al heeft Sander veel geleerd en heeft hij heel erg veel plezier gehad afgelopen seizoen in de Red Bull Rookies Cup.

Sander Kroeze: “Ik baal echt verschrikkelijk dat ik niet door ben naar de selectie voor volgend jaar. In de Red Bull Rookies cup heb ik veel geleerd en heb ik veel plezier gehad. Ik was graag nog een jaar gebleven om meer te leren en te strijden voor de punten. Dit jaar was ons doel om veel te leren en progressie te boeken. Dit is gelukt. Helaas bleven de punten en goede resultaten uit. Wat we nu volgend jaar gaan doen is nog niet bekend. We gaan eerst aanstaande weekend knallen op Assen in de afsluiter van de ADAC NEC Moto3 cup en kijken daarna wel naar volgend jaar.”

Sander aragon 2016