Soppe blijft puntloos in Albacete

06-07-2016

Walid Soppe is in Albacete er niet in geslaagd om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Een val in de laatste ronde deed, evenals een week eerder tijdens de TT, de das om voor de Dutch Racing Team coureur. Op dat moment reed Soppe op een dertiende positie en zag hij dus een goede klassering verloren gaan.

Voorafgaand aan het raceweekend stond een eendaagse test gepland op donderdag. De afstelling ging behoorlijk op de schop. In de voorgaande races waren er enkele problemen bij het uitkomen van de bocht waar de motor begon te glijden en Soppe niet vol op het gas kon. In Albacete werd een stap gezet in de goede richting want de coureur uit Coevorden deed niet veel onder van de snelsten. In de eerste kwalificatie zette Soppe een tijd neer van 1.35.7 en was hiermee slechts iets meer dan een seconde langzamer dan Lorenzo Dalla Porta. Door de extreem warme omstandigheden werden deze tijden nagenoeg niet meer verbeterd in de tweede kwalificatie waardoor de Drent vanaf een 22ste positie moest starten. Hoewel de positie anders doet vermoeden was het team wel tevreden omdat het gat met de polesitter Dalla Porta erg klein was.

albacete startgrid

In tegenstelling tot de andere wedstrijden van het FIM Moto3 Junior World Championship vond er in Albacete één wedstrijd plaats. Soppe ging redelijk goed van start en pakte direct enkele plaatsen. Het veld bleef lange tijd langgerekt maar halverwege de race ontstonden er toch gaten. Soppe zat aan de staart van een groep dat vocht voor een twaalfde positie. Hierin klom Soppe zich knap naar voren en wist zich gestaag in de punten te knokken. Met nog één ronde te gaan was Soppe naar een dertiende stek gereden en in een poging om naar positie twaalf te gaan kwam hij onfortuinlijk in aanraking met Polanco die de deur brutaal dicht gooide. Hiermee was de kans op de eerste punten van het seizoen verkeken. De race werd gewonnen door Lorenzo Dalla Porta.

walid albacete 2016-1

De volgende race voor Soppe is voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Sachsenring. De volgende wedstrijd voor het FIM Moto3 Junior World Championship is pas 28 augustus in Portimão, Portugal