Teampresentatie ernst Dubbink Eveno racing

04-03-2016

Vrijdagavond 18 maart wordt het team Ernst Dubbink Eveno Racing officieel gepresenteerd aan het publiek. KNMV bondscoach Barry Veneman is de speciale gast van de avond.

uitn_teampresentatie.jpg

Vrijdagavond 18 maart wordt het team Ernst Dubbink Eveno Racing officieel gepresenteerd aan het publiek. KNMV bondscoach Barry Veneman is de speciale gast van de avond. De 7-voudig Nederlands kampioen Ernst Dubbink zal aankomend seizoen met zijn Moto3 GP machine uitkomen in de sterk bezette ADAC Northern Europe Cup (NEC). Tevens is hij dit jaar begeleider van zijn nieuwe teamgenoot en talent Sander Kroeze uit Musselkanaal.

De supportersclub gaat met een spectaculaire opkomst van beide coureurs het nieuwe raceseizoen officieel openen. Op het podium wordt teruggeblikt op afgelopen seizoen en de plannen voor aankomend seizoen worden onthuld. De speciale gast van de avond is KNMV bondscoach Barry Veneman. Hij zal aandacht besteden aan de samenwerking met Ernst Dubbink Eveno Racing. Het team van Ernst Dubbink is namelijk door de KNMV benaderd om jong talent te gaan begeleiden. Dit zullen ze gaan doen in het NEC Moto3 kampioenschap. Deze nieuwe cup wordt grotendeels in het bijprogramma van de MotoGP, WSBK, BSB en WK Endurance verreden. 

In de Moto3 GP klasse wil Ernst een gooi naar de titel doen. Daarnaast gaat hij samen met KNMV bondscoach Barry Venneman de begeleiding van het 14-jarige talent Sander Kroeze op zich nemen. Sander gaat uitkomen in de standaard klasse van het NEC kampioenschap. Naast dit kampioenschap zal hij ook strijden in de Red Bull Moto GP Rookies Cup, in deze cup rijden geselecteerde talenten om ervaring op te doen voor het wereldkampioenschap.

De mastercaller van de avond is Gerrit Koppelman. Daarbij verzorgt DJ Smally de muzikale ondersteuning. De teampresentatie begint om 20.30 uur bij Café ‘n Tip in Daarle. De toegang is gratis.