Veel progressie voor Sander in Catalunya

14-06-2016

Sander Kroeze reed namens Ernst Dubbink Eveno Racing mee in het FIM CEV Repsol International Championship, waar Sander uitkwam in het Moto3 Junior World Championship, hier mogen coureurs tussen 14 en 23 jaar deelnemen. Dit weekend werd verreden op het Circuit de Barcelona Catalunya.
 
Op donderdag en vrijdag reed Sander vrije trainingen op het Catalaanse circuit waarbij de F1 layout werd gebruikt. Tijdens deze trainingen werd veel gebruikt gemaakt van de data die sinds vorige week op Sanders motor gemonteerd is. Data-analist en trainer Ernst Dubbink kon Sander goed coachen tijdens dit weekend omdat de data ook voor Ernst een handige tool om Sander progressie te laten maken. Sander had een heel goed gevoel met de motor en ook de motor zelf was goed geprepareerd door het team. KNMV bondscoach Barry Veneman was ook aanwezig om de Nederlandse rijders te trainen. Sander kreeg op donderdag en vrijdag verschillende opdrachten mee om scherp te blijven en de focus te verleggen. Zo werd de ene sessie vooral getraind op remtechniek, terwijl de andere training net juist het moment van de Apex of het uitkomen van de bochten trainde. Hierdoor was het voor Sander mogelijk om in 1 weekend meer dan 800 kilometer te rijden, en toch scherp en gefocust te blijven.
 
Op de zaterdag werd verder gewerkt met de data en de rijstijl van Sander. In de vrije trainingen resulteerde dit in betere tijden en dus ook in een goede kwalificatie in een zeer sterk deelnemersveld. Sander wist meerdere rijders uit de Moto3 Standard klasse achter zich te laten. In de eerste wedstrijd kon Sander wederom goed trainen. Door het sterke en zware deelnemersveld was er geen tijd om rustig aan te doen en Sander wist zich in de wedstrijd sterk te houden en zijn plaats goed te verdedigen. In de eerste wedstrijd kwam echter een rode vlag waarna de start opnieuw moest volgens de originele startopstelling. Sander wist zich sterk te houden. Ondanks dat zijn directe concurrentie met meer aangepaste motoren reed, kon Sander toch enkelen ervan achter zich houden en als 3e in zijn klasse over de streep komen. Tijdens de tweede wedstrijd kon Sander zijn tijden constant houden, en reed vrijwel dezelfde tijden als de concurrentie, terwijl zij sterkere motoren hadden. Ook in de tweede wedstrijd kwam een rode vlag situatie waardoor de wedstrijd 3 ronden voor het einde vroegtijdig werd afgevlagd. Sander wist wederom derde te worden in zijn klasse.
 
Sander Kroeze; NEC Moto3 Standard coureur: “Dit weekend hebben wij als team veel progressie kunnen boeken. Het team heeft het echt geweldig gedaan. De motor was goed voor elkaar en ik ben ze heel erg dankbaar voor dit vruchtbare weekend. Het Ernst Dubbink Eveno Racing team is speciaal naar Spanje gereden om mij te laten trainen. Gelukkig was dit dan ook een goed weekend waarin ik veel progressie heb geboekt. Door Barry en Ernst heb ik veel bijgeleerd en heb ik veel ervaring op kunnen doen. Dit weekend hebben we meer dan 800 kilometer gereden, wat best veel is. aanstaand weekend zijn Ernst en ik aanwezig in Gramsbergen bij de classic TT en ik kijk erg uit naar mijn volgende race, over twee weken in Assen tijdens de Red Bull MotoGP Rookies Cup.”
 
Aanstaand weekend rijden Ernst en Sander mee in de demoraces bij de Classic TT van Gramsbergen, georganiseerd door Eveno Racing. De week erna rijdt Sander in de Red Bull MotoGP Rookies Cup in het bijprogramma van de TT Assen.