Verslag Dutch TT Sander kroeze

26-06-2016

Tijdens de TT van Assen wist Sander Kroeze 2 punten mee naar huis te nemen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup.
 
Tijdens de trainingen op vrijdag kon Sander in zijn eerste training het ritme terugvinden en weer wennen aan de motor nadat de rijders van de Red Bull MotoGP Rookies Cup na de wedstrijd in Jerez afgelopen april niet meer op de Red Bull KTM moto3 motor hadden gezeten. Sander finishte in deze eerste vrije training als 17e. In de tweede vrije training wist Sander aansluiting te vinden met een groepje ervaren Rookies cup rijders en wist deze training de dertiende tijd te noteren. In de kwalificatie reed Sander echter een eenzame strijd en moest genoegen nemen met de negentiende plaats op de grid.

In de wedstrijd op zaterdag kende Sander een matige start, maar kon in de eerste bocht gelijk vier plaatsen goed maken. Sander reed een sterke race en kon zijn positie verstevigen. Door de regenval en de gladde baan die daar op volgde, volgden veel valpartijen van andere coureurs en ook Sander ging onderuit. In het Meeuwenmeer verloor hij de achterkant op hoge snelheid. Gelukkig bleef hij ongedeerd en de schade aan de motor viel mee. Kort nadat Sander was gecrasht werd de race met een rode vlag beëindigd doordat het te nat en gevaarlijk werd om de race te vervolgen. Omdat meer dan twee derde van de race was verreden werd de stand op het moment van de rode vlag geteld als uitslag.
 
Op zondag kon Sander door het uitvallen van een andere rijder starten vanaf de 18e plaats. Door de crash van zaterdag begon Kroeze wat voorzichtig aan deze ook natte race. In de eerste ronden verloor hij enkele plaatsen, maar Sander wist zich goed te herpakken en reed een sterk vervolg van de wedstrijd. Vooral bij het aanremmen en het accelereren wist hij posities te pakken. Ook in deze race waren veel valpartijen. Sander wist het hoofd koel te houden en de race veilig uit te rijden op een veertiende positie. Hiermee pakt hij zijn eerste 2 punten in het Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioenschap.
 
Sander Kroeze: “Na de eerste paar ronden in de tweede race vond ik het vertrouwen in de regen terug en kon ik gaan aanzetten. Dit leverde me een aantal plekken winst op. Ook voelde de motor weer goed en kon ik mijn positie stevig vast houden.  In een race als dit, met moeilijke omstandigheden kon ik mijn concentratie behouden en focussen op de eindstreep. Ik ben Red Bull en KTM dankbaar voor dit weekend en ben blij met mijn eerste 2 punten in dit kampioenschap.”