verslag RBR Oostenrijk Walid Soppe

16-08-2016

Vanaf laatste positie in de punten

GEPA_full_5011_GEPA-13081698210.jpg

Één punt, dat is de balans die opgemaakt wordt voor Soppe in Oostenrijk. Op de Red Bull Ring moest Soppe in Race 1 vanaf de laatste positie starten door een straf, opgelopen op de Sachsenring. De Coevorder coureur reed in deze race knap naar voren, werd vijftiende en mocht zo toch nog een punt meenemen. In de tweede race kende Soppe erg veel problemen met de vering en was het onmogelijk om snel rond te gaan. Geen moment kwam hij aan de tijden van de top en was het slechts een kwestie van uitrijden. Een twintigste positie als gevolg.

De eerste race, op zaterdag verreden, was op voorhand een moeilijke wedstrijd. Walid Soppe ging begin juli in Duitsland onderuit en nam daarbij de Italiaan Zannoni mee. De IRTA (International Road Racing Teams Association) besloot hierop in te grijpen en een straf uit te delen; vanaf de laatste positie starten in de eerstvolgende wedstrijd. Deze race was dus Race 1 op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Direct vanaf de start maakte Soppe de nodige plaatsen goed. Een sterke beginfase brachten hem al snel naar de punten. Eenmaal rond de vijftiende positie aangekomen kwam de Drent in gevecht met de Italiaan Omar Bonoli waardoor de opmars stokte. Er kwam een gaatje met de groep ervoor waardoor er geen slipstream meer was. Gezien de lange rechte stukken op het circuit is dit wel noodzakelijk en de aansluiting was verloren. Soppe reed de wedstrijd uit en finishte als vijftiende.

Het doel voor de tweede race was om vanaf het begin wederom plaatsen goed te maken en de aansluiting te vinden met de top-10. Het tegengestelde gebeurde. Soppe zat in de tweede bocht, een scherpe hairpin naar rechts, aan de buitenkant en remde behoorlijk vroeg. Hij zakte naar een van de laatste posities en kon geen moment snelle rondetijden noteren. Soppe rijdt de wedstrijd uit en daar is dan ook alles mee gezegd. Met de twintigste positie was de Drent wel de beste Nederlander maar tevreden is hij allerminst. Na de wedstrijd gaf Soppe aan te kampen met vering problemen en dat de motor in elke bocht begon te stuiteren. Hierdoor moest Soppe constant eerder remmen of miste hij de apex waardoor de exit niet goed was.

Vanaf Oostenrijk wordt in een keer de oversteek gemaakt naar Brno waar aankomend weekend alweer de volgende race gepland staat.